Бургас, Общество

Докосни ме с усмивка на 3 декември

0

На 3 декември, обявен от Генералната асамблея на ООН за Международен ден на хората с увреждания, в Бургас ще се проведе символично шествие, обединяващо деца и възрастни с увреждания, техни родители и приятели, артисти от Професионален фолклорен ансамбъл “Странджа” и Държавен куклен театър – Бургас. То ще премине по главната улица – от площад “Тройката” до площад “Атанас Сиреков”.

 

Организатор на събитието, с начален час 11.00, е Община Бургас, със съдействието на сдружение “Равен старт 2009”. Инициативата за него идва от родители, деца и младежи с увреждания.

Организаторите отправят покана към всеки съпричастен жител или гост на града, в съботния ден да извърви тези няколкостотин метра в знак на подкрепа и уважение към достойнството на хората с увреждания, които не са само “обект” на благотворителност, лечение и социална закрила, а наши съграждани с мнение, желание и възможност да бъдат активни членове на обществото.

Пред сградата на Община Бургас артистите ще увлекат останалите участници в събитието в кратко представление, изтъквайки идеята за включване на хората с увреждания във всички сфери на живота.

Отбелязването на Международния ден на хората с увреждания в Бургас ще завърши с обръщение към гражданите. Микрофонът ще бъде на разположение и на участниците в събитието.

Прогнозата е за слънчево време и докосване с усмивка до различността на другия.

 

* За събитието във фейсбук:

https://www.facebook.com/events/1788348261431128/


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега