Бургас, Интервю, Политика, Топ новини

Дилов: Докато в Царево се карат, Петър Кънев ще купи и столовете, на които стоят

0

През изминалата седмица стана ясно, че “Движение Гергьовден” и тримата им общински съветници от Царево се разделят. Станислав Добрев, Емил Пейчев и Атанас Желязков вече не представляват партията, съобщи лидерът й Драгомир Стефанов в официална позиция, изпратена до медиите.

В специално интервю за VoxBurgas почетният председател на “Движение Гергьовден” и кандидат за депутат Любен Дилов-син обяви, че се разделят с взаимно уважение и без драми, но докато в Царево се карат друг политик-бизнесмен печели на техен гръб. Водачът на листата на “БСП за България” в Бургас Петър Кънев нашумя напоследък около т. нар. СтикерГейт, който показа нагледно как печатницата на Кънев печели обществени поръчки за милиони, които после без конкурс стават двойно по-големи, а гражданите плащат сметката (повече четете тук).

Вижте какво каза Дилов пред наш репортер по казуса Царево:

Защо се стигна до тази раздяла с тримата Ви общински съветника в Царево?

Разделихме се с взаимно уважение, нямаше никаква драма. Причината е много забавна, тя тръгна още от времето, когато Георги Маринчев положи огромни усилия да обедини всичко, което се изживяваше като десница. Това стана и в Бургас, и в Царево. Идеята беше да се сменят тогавашните модели – Йоан Костадинов и Петко Арнаудов, бивши кметове на двете населени места. В Бургас се получи безапелационно, до голяма степен това стана и в Царево. След като отборът, който победи, разпредели някакви постове и още в средата на мандата се скара зловещо и до ден-днешен те водят страшна война в Царево.

Когато бях при тях им казах на шега, че те докато се бият помежду си, Петър Кънев ще им изкупи и столовете, на които стоят. Просто няма нужда да печели избори, те всички ще са на негова собственост.

Мисля, че там се преодоля тази драма, поне лагерите станаха ясни. Нашите  бивши колеги ще подкрепят „Да, България” на тези избори, ще си търсят развитието там. Ние продължаваме нашия си път, много толерантна формация сме и никога не сме имали разцепление в „Гергьовден”. Самият ни устав е така направен, че на всеки цикъл абсолютно цялото ръководство подава оставка. То не може да повтори или потрети мандат, защото така е построена формацията. Затова се дължи и моето завръщане в политика – защото сменяме лицата на „Гергьовден” и просто искам да помогна на тези, които идват. Да станат по-разпознаваеми, да имат парламентарно представителство. Да започнат с малко повече бонус, а не от нулата.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега