Бизнес, Бургас, Общество, Топ новини

До края на февруари пускат първата зарядна станция за електромобили в Бургас

0

Първата постоянна бургаска станция за зареждане на електромобили ще заработи до края на месец февруари. Тя ще бъде монтирана на територията на общинския паркинг на ул. “Гурко”.

При хубаво време станцията ще се зарежда със соларни панели, а през останалото – с електричество от конвенционален източник. Тя ще е достъпна за всеки, който използва паркинга. Ще се заплаща само престоят на превозното средство, а зареждането ще е безплатно. За целта служителите на ОП “Транспорт”, работещи на паркинга, ще осигурят на желаещите специална чип карта.

Освен автомобили и електроскутери, на станцията ще може да се зареждат всякакви други електронни устройства – мобилни телефони, лаптопи …

Община Бургас държи да е в крак с времето и реагира с тези си действия на тенденцията за все по-масово използване на хибридни и електромобили. Кметът Димитър Николов разпореди до края на годината да се изградят още 2 такива зарядни станции – в к-с “Меден рудник” /до новия басейн/ и в к-с “Изгрев” /до последната спирка на автобус 211/.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега