Бургас, Общество

Дни на Европа в Бургас от 9 до 13 май

0

За пореден път Община Бургас и Областният информационен център организират “Дни на Европа в Бургас”. През тази година инициативата, посветена на Деня на Европа, ще се състои от 9-ти до 13-ти май на територията на Бургаска област и ще включва серия от дискусии, презентации на различни теми, театрални събития, концерти, изложби, спортни прояви, образователни игри и състезания.

Стартът на “Дни на Европа в Бургас” ще бъде даден с пресконференция на 9-ти май. Денят ще продължи в Екпозиционен център “Флора”, преобразен в Европейско селище, в което ще се проведат дискусионен форум на тема: “Европейски възможности за младите предприемачи в Бургас” и публичен дебат между ученици на тема: “Европейският съюз има бъдеще”. В селището ще бъдат разположени европейски работилници по декупаж, песни и танци на европейските народи, езикови игри и анимация за деца, които ще посрещнат всеки желаещ да научи повече за бита, традициите и изкуствата на Стария континент.  За най-малките зрители ще има постановка на Куклен театър Бургас, а за всички останали, които харесват музиката – Live концерт на Веси Бонева и Светлин Къслев.

През тази година Дните съвпадат с финала на националната кампания “ЗАЕДНО за ЕВРОПА” на 28-те Информационни центъра в страната за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове. По този повод на 12-ти май, на площад “Св. Св. Кирил и Методий”, ОИЦ – Бургас организира Ден на отворените врати с бенефициенти по програмите, съфинансирани от Европейския социален фонд. Събитието ще протече под формата на хепънинг с игри и концертна програма.

 

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега