Общество

Днес отбелязваме световния ден на здравето

0

Световен ден на здравето – чества се от 1950 г. по случай годишнина от влизането в сила през 1948 г. на устава на Световната здравна организация.

През юли 1946 г. е свикана Международна конференция по въпросите на здравеопазването. Приетият на нея устав служи като основа за създаването на Световната здравна организация през 1948 г. Всяка година мотото на празника е различно и акцентира върху приоритетна тема, с която е ангажирана Световната здравна организация. Мотото тази година е: “Малко ухапване, голяма заплаха”.

Обръща се специално внимание на различните видове насекоми – като комари, мухи и други, които могат да бъдат голяма заплаха за здравето. Световният ден на здравето е глобална инициатива, която приканва всички – от световните лидери до хората във всички страни, да се фокусират върху едно здравно предизвикателство със световна значимост.

Акцентирайки върху новопоявяващите се здравни проблеми, Световният ден на здравето дава възможност да се започнат колективни действия за опазване здравето на хората и тяхното благоденствие. На тази дата празнуват здравните работници – лекари, медицински сестри, фармацевти и всички, които работят в областта на здравето.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега