Бургас, Общество

Днес “Меден рудник” празнува!

0

За четвърта поредна година паркингът пред блок 128  на най-големия бургаски комплекс “Меден рудник” става сцена за музикални и танцови изпълнения на утвърдени изпълнители от Бургас и региона.

Превърнал се в традиция, празничният събор няма да мине без атрактивно състезание по народна борба. Проявата е едно от най-дългоочакваните  събития, повод за добра среща на стотици малки и големи бургазлии от “Меден рудник” и техни гости.

Тази година мероприятията в събора са част от празничната програма на по повод 106 години Независима България.

Съборът, организиран от Община Бургас, започва днес от 10.30 часа с певчески изненади от пенсионерските клубове. Следва ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на основателите на квартала в двора на ОУ “Найден Геров”. Това ще се случи в 13.50 час. От 14.00 часа на паркинга пред бл. 128 ще започне певческо-танцов маратон. В него ще се включат повече от 30 младежи, на възраст между 12 и 15 години. Доброто настроение ще продължи с Гала концерт на ансамбъл “Странджа” от 17.00 часа.

В 18.00 часа финалът на вечерта ще даде оркестър “Стралджа”, с ръководител Матьо Добрев.

Солистът на оркестъра Катя Георгиева и гост солистите Георги Арабаджиев, Панайот Стойчев и Георги Димитров, са подготвили емблематични фолклорни изпълнения за всички присъстващи.

Програмата стартира отново на 21-ви септември, неделя, от 10.00 часа с атрактивни народни борби. Очакванията са на тепиха да излязат повече от 100 състезатели, сред които има и женско присъствие. Записванията ще продължат и в самия ден на състезанието.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега