Бизнес, Общество

Днес КЕВР решава с колко да скочи цената на тока от юли

0

Днес на първото си открито заседание новият състав на Комисията за енергийно и водно регулиране ще решава колко може да скочи цената на тока от юли. Ще стане ясно и какъв скок на цената са поискали енергийните дружества.

“За да вярват хората на енергийния регулатор, той трябва да бъде независим – както политически, така и корпоративно. Това може да стане, ако се спазва законът”, заяви пред БНТ председателят на КЕВР Иван Иванов. „Регулаторът трябва да повиши своя собствен авторитет чрез индивидуално гласуване, за да могат да видят хората кой как защитава техните интереси”, добави той.

По думите му при предишното ръководство, въпреки намаленията на цената на тока, ДКЕВР не се е ползвал с високо обществено доверие.

„Ще положа всички усилия да защитя интереса и на сектора и на потребителите. Увеличението на цената на тока не може да реши проблемите на НЕК. А и българските граждани не са виновни за натрупаните огромни дългове заради неосъществени мегапроекти”, каза Иванов. Той заяви, че ще направи всичко възможно да няма поскъпване на тока от юли.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега