Бургас, Общество

Днес и утре обучават учителите, които ще преподават английски на бургаските първолаци

0

По инициатива на кмета Димитър Николов, за поредна година английският език ще се преподава и на първокласниците в нашия град. До неотдавна в Бургас този предмет отсъстваше от тяхната програма.

Дни преди началото на новата учебна година, на 3 и 4 септември, в експозиционен център “Флора” ще се проведе обучение на учителите по английски език към ЦПЛР-Бургас по системата за ранно чуждоезиково обучение “Play and talk with Echo”.

Целта е придобиване на добра теоретична и практическа подготовка, обмен на опит, методически насоки за работа в различни аспекти на урока, който ще бъде разгледан като разказ, ролева игра или виртуална реалност. Учителите в първи клас ще бъдат запознати и с общинската програма “Първокласно начало”. Освен основен ремонт на 100 класни стаи във всички училища, където на 15 септември ще влязат първокласници, програмата включва внедряване на интерактивни методи на преподаване и активно интегриране на технологии в учебния процес, включително и по английски език. За целта учениците ще разполагат с модерна образователна среда и възможност за използване на интерактивни дъски, таблети и образователен софтуер.

Организатори на обучението са Община Бургас, Център за подкрепа на личностностното развитие и издателство ” Изкуства”. Лектор е  Даниела Северинова – ръководител на авторския екип, създал учебните помагала “Play and talk with Echo”, а асистенти ще бъдат учители към ЦПЛР-Бургас.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега