Uncategorized, Бургас, Политика

Дискусията “Под купола на Европа” събра в Бургас родни и чуждестранни демократи

0

Бургас стана домакин на дискусията „Под купола на Европа“. Тя е една от шестте които се организират от международната организация Democracy International. Дискусиите се провеждат в шест страни-членки на Европейския съюз: Германия, Дания, Чехия, Полша, Румъния и България. Идеята бе възпоменание за началото на обединението на Европа – декларация Шуман и припомняне на важни събития в демократичното развитие на държавите-домакини.

В Бургас бе припомнено началото на демократичните промени в града и в България от участници в тях. Други теми, които бяха дискутирани, са тези за европейската демокрация, зеления преход, проблемите на младите у нас и в Европа.

Разговорът, насочен към бъдещето, имаше за цел да даде идеи и предложения за включване в големия консултационен процес, който ЕС започна през 2021 година и който ще завърши с Конференция за бъдещето на Европа, съобщи Даниела Божинова, която е член на Управителния съвет на Democracy International.

Партньор на организаторите е Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива. Участници в събитието участие взеха политици, общественици, представители на НПО, ученици, местни и чуждестранни граждани.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега