Бургас, Култура, Общество

Димитър Николов връчи „Ключа от кулата“ на Гаро Ахчиян

0

Писателят Гаро Ахчият събра близки и приятели на творческа вечер в Морското казино за 75-ия си рожден ден.
Кметът на Бургас Димитър Николов връчи на рожденика почетния знак на Община Бургас “Ключът от кулата”. Гаро Ахчиян е първият носител на това отличие. Плакетът съдържа герба на Бургас с врязан и монтиран в него стилизиран ключ, придружен от медал.
“Ключът от кулата” на Община Бургас се връчва на български и чуждестранни граждани за заслуги в изпълнението на своя граждански или служебен дълг, принос в развитието на града, съхраняването на историческата му памет и дарителството, както и на важни гости.
“За нас, бургазлии, е чест, че имаме възможността да живеем в едно и също време с човек като вас и да се радваме на вашите книги. Вярвам, че творбите ви ще продължават да вълнуват не само нашите съвременници, но и бъдещите поколения. Във ваше лице имаме истински съмишленик в мисията да съхраняваме и обогатяваме културния дух на Бургас”, каза при връчването на отличието кметът Димитър Николов.
Увлекателният разказвач припомни откъси от своята книга “Командировка в ада” и моменти от пътеписа си “Шест дни пет вечери”.
Актьорът Стоян Памуков направи интерпретация на разкази за пътешествията на Гаро Ахчиян до страни от различни континенти. За музикалното оформление на творческата вечер се погрижиха Мери Мовсесян-Калудова – вокал и Левон Манукян – пиано.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега