Бургас, Интервю, Политика, Топ новини

Димитър Петров: Ще работя за сигурност и просперитет на гражданите

1

ГЕРБ-СДС ще открие кампанията си днес в реновирания НХК. Сред участниците в листата има много познати лица, но един от тях е определян като приятната изненада. Става дума за заместник-кмета на Община Камено Димитър Петров. Той е номинацията на СДС-Бургас за участие в тези избори. Петров е и заместник-председател на Областния съвет на СДС-Бургас.

Вижте какво сподели Димитър Петров в специално интервю за VoxBurgas.

На каква кампания ще заложите лично Вие?

Лично ще заложа на позитивна кампания! Участвал съм в много кампании, но най-важното е, че винаги има следваща. А аз си оставам до хората и работя за тях. Тук няма място за негативизъм.

Втори мандат сте зам.-кмет в успешното управление на Жельо Вардунски, кмет на Община Камено. Кои са най-честите проблеми, за които Ви споделят хората от общината?

Хората винаги искат едно – сигурност и просперитет. Сигурност за децата, образованието им и дома си! Гражданите искат достоен животи и по-високите доходи. В частност всеки иска да му е чисто около дома, светло, да има достъп до чиста питейна вода, да няма престъпност! Мисля, че за последните 6 години в Община Камено сме постигнали по-голяма част от поставените цели, което определя и успеха на екипа ни с Вардунски.

Ако станете депутат – кое ще Ви бъде приоритет във Вашата работа?

Много всеобхватен въпрос. Както казах по-горе – сигурност и просперитет на гражданите, т.е. ще работя за
по-малко държава. Ограничаване на намесата на държавата в частния бизнес. Но по-ефективна и по-силна държава в публичния сектор и държавните институции. Даване на път на знаещите, можещите и предприемчивите.

Друг важен приоритет е да се намаляването на данък дивидент от 5 на 2 процента и корпоративен данък печалба за ЕТ от 15 на 12 процента. Намаляване на преразпределителната роля на държавата, с оглед изземване на по-малко средства от фирми и граждани. Това ще доведе до увеличаване на чуждестранните и вътрешни инвестиции. Дясна политика е по-ниски данъци и нарастване на БВП, чрез нарастване на производителността на труда, за да има повече средства за републиканския бюджет. Също така трябва да се преборим и за по-високи доходи и пенсии. Увеличаването на доходите и пенсиите трябва да става чрез създаване, а не чрез изземване и преразпределяне, т.е. за сметка на икономиката и БВП. При икономически растеж от 5 % след КОВИД кризата, спокойно можем да говорим за удвояване на доходите до края на идния мандат.


1 Коментар

  1. Киро Киров юни 15, 2021 at 19:40 -  Отговор

    Как и той си няма представа. Важното е да бляботи празни приказки. Задавам му следните въпроси: Ролята и задачите на местната власт. Какво е разделение на властите и как се осъществява субурдинацията между тях. Като научи отговора на тези въпроси , въпросникът може да продължи , иначе е безсмислено.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега