Бургас, Интервю, Политика, Топ новини

Димитър Петров: Бизнесът трябва да е свободен и да работи

0

Премахване ненужни регулации и данъци е в основата за развитие на бизнеса, каза в интервю за VoxBurgas кандидатът за депутат на СДС-Бургас Димитър Петров.

Според него е необходимо премахване на редица регулации, които само тормозят предимно малкия и среден бизнес. Също така Петров застава зад каузата на занаятчиите за запазване на българските традиции и дух и ще работи в тяхна подкрепа.

Г-н Петров, кои са основните икономически мерки, които спешно трябва да се предприемат?

Подкрепата към малкия и среден бизнес ще е мой основен приоритет като народен представител. Едно от предложенията ще бъде за премахването на авансовия данък печалба, който намалява оборотните средства на фирмите, принуждава ги да теглят кредити и оскъпява техните продукти или услуги.

Друг важен акцент е промяната на прага за регистрация по ДДС. От години СДС предлага вдигането на прага за регистрация по ДДС, защото очевидно е нисък и много малки фирми са принудени да повишават разходите си след преминаването му, но без да имат реална финансова възможност за това. Ние трябва да мислим как да дадем свобода и въздух на малкия бизнес. В сегашната ни програма е предвидено повишаването му на 100 хиляди лева, но аз смятам, че във времето има възможност и за по-голямо повишаване. 

Според вас, какво пречи на предприемаческия дух на българина най-много? 

Регулациите и бюрокрацията. Като народен представител ще работя за ревизия и/или премахване на поне 50% административните режими и регулации. Трябва да сложим край и на безкрайните проверки. Вместо да се мисли за инвестиции, за разширяване, бизнесът мисли какви нови и нови изисквания да изпълнява, за да не попадне под ударите на някой регулатор. В бързо темпо трябва да вървим към въвеждане на “мълчаливо съгласие”, когато от администрацията не си вършат работата.

Преди дни писахте в социалните мрежи, че ще застанете и зад занаятчиите. Каква е причината за това?

Занаятчиите се една много важна прослойка от нашето общество. Заставам зад тези хора, които пазят българските занаяти, традиции и дух. Като народен представител ще бъда техния глас и ще внеса необходимите промени в Закона за занаятите, които те искат и от които имат нужда. Пред занаятчиите мога само да се поклоня и да им благодаря за това, което правят.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега