Бургас, Общество, Политика, Топ новини

Димитър Николов: Всички сме временни, а България трябва да остане вечна

0

И бургаският кмет Димитър Николов отправи своя поздравителен адрес до бургазлии, по повод 137-та година от Освобождението на България от турско робство.

Ето какво написа той в официалния си профил във фейсубк:

Уважаеми съграждани,

Трети март е скъп и светъл празник за нас. Той е символ на възстановяването на българската държава и изграждането на съвременна България. На този ден се прекланяме пред всички онези революционери и просветители, знайни и незнайни герои, които обрекоха живота си за една свята кауза – освобождението на България. Трети март е предизвикателство за поколения българи.

Още в първите дни след Освобождението, когато България възкръсва върху картата на Европа, българските държавници и народът имат важната задача да работят за изграждането на онази чиста и свята република, която Апостола на свободата ни завеща като идеал. Този завет ни задължава да работим ежедневно, да загърбим нашите различия и да действаме като силно и сплотено общество.

Преди 137 години се сбъдва мечтата на българите да живеят свободно, което им даде сили да въздигнат своята държава. Те създадоха модел, който следваха поколенията след тях – да пазят демократичните принципи на правовата държава.

Саможертвата на героите от националноосвободителното движение изисква да не допускаме да има разделение между самите нас и да не отстъпваме от принципите на демократичното общество.

Историята няма да ни прости, ако повтаряме грешките и не се вслушваме в мъдрите съвети на хората, живели преди нас.

Най-важният урок, който ни оставиха нашите предци, е да работим за доброто на обществото и с мисъл за поколенията след нас.

Защото всички сме временни, а България трябва да остане вечна! Честит празник!


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега