Бургас, Политика, Топ новини

Димитър Николов стана Кмет на годината

0

Димитър Николов спечели приза “Кмет на годината 2014”. Това стана във финалната вечер от второто издание на конкурса, в който кметове гласуват за кметове. Главен организатор е сайтът на Бранд Медия България – Kmetа.bg.

По време на най-големия форум на 264-те общини в България, Димитър Николов получи своята награда от председателя на Народното събрание Цецка Цачева и миналогодишния носител на приза – Йорданка Фандъкова.

“Благодаря за номинацията, гласуването, подкрепата и доверието на всички кметове на български общини. Бургас това лято и през есента беше сполетян от голяма трагедия – две сериозни наводнения, което ни се отрази изключително тежко. В първите минути на тези бедствия ми се обадиха десетки приятели – кметове – всеки с готовност да помогне. Искам да благодаря за подкрепата на всички. Това да бъдеш оценен от свои колеги, носи друго значение на наградата. Всеки един мой колега знае пред какви трудности сме изправени в момента, не само с оперативните програми, а и с природните бедствия, които сполетяха общините в последните месеци. Искам да пожелая пълен мандат на този кабинет, успех на новото правителство. Очакваме много работа, да се изтеглят срокове за отваряне на новите оперативни програми – въпрос на седмици е да стартира реално новият програмен период, през който местната власт е основен бенефициент”, каза кметът Димитър Николов.

На церемонията присъстваха още министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, бургазлийката Ивелина Василева – министър на МОСВ, Джордж Кремлис от Главна дирекция “Околна среда” на ЕК, представители на бизнеса и медиите.

Заключителните думи на кмета Димитър Николов по време на награждаването бяха следните:

“Наближава празникът на Бургас – 6 декември, Никулден. Ние, бургазлии, сме гостоприемни и всеки може да ни дойде на гости – тръгвате по магистралата и карате само направо”.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега