Бургас, Спорт, Топ новини

Димитър Николов сряза лентата на новия плувен комплекс “Меден рудник”

0

Покритият плувен комплекс в “Меден рудник” вече функционира. В празничния ден кметът Димитър Николов намери време да го посети и да изгледа част от демонстрационна среща по водна топка.

“През 2007 година в града ни работеше само един басейн. Този е дванадесетият и не мислим да спираме. Неслучайно е построен в “Меден рудник”, защото това е кварталът с най-много млади семейства и деца. Надявам се много от тях да се научат да плуват тук, защото все пак сме морски град”, каза кметът Николов.

Големият басейн в комплекса е с размер 12,50 х 25,00 м. и дълбочина 1,80-2,00 м. Съоръжението е оборудвано  според изискванията на Българските федерации  по плуване и водна топка. Монтирано е електронно информационно табло.  Комплексът има вертикална система на филтрация, компенсаторен резервоар с необходимите габарити и оборудване, озонираща система (първата такава на територията на града) за пречистване на водата и външен преливник. Озониращата система е нискоенергийна и екологично чиста.

Вторият басейн  е учебен, с размери 10 х 10 м. и дълбочина 0,80-1,20 м., също с вертикална система на филтрация, компесаторен резервоар, озонираща система за пречистване на водата.

За да се избегнат инциденти при подхлъзване, подът около басейните и трибуните е от матиран гранитогрес.басейн

За зрителите са изградени трибуни с 300 седящи места. В комплекса има озвучителна система и видеонаблюдение. Той е достъпен за хора с увреждания.

В обслужващата част на сградата са разположени кабинети за треньори, стая за спасител – инструктор, съблекални, умивални, санитарни възли, душове, септични вани за крака, лекарски кабинет със самостоятелен санитарен възел.

В непосредствена близост до входа  са разположени помещения за гардероб и тоалетни за посетителите.

Около плувния комплекс е изграден паркинг с 34 места.

За целогодишно функциониране на басейните е монтирана котелна инсталация на базата на кондензни газови котли, работещи с компресиран природен газ,  както и лъчисто водно подово отопление на зоната около басейните.

Температурата и влажността в залата с басейните се постига чрез напълно автоматизирана модерна климатична система.Димитър Николов деца

За осигуряване на необходимото количество топла вода за обекта, са монтирани два обемни, комбинирани бойлера, с обща вместимост 1000 литра. За загряване на водата в бойлерите през зимния и преходните сезони е предвиден газов отоплителен уред. През летния период ще работят десет слънчеви колектора, разположени на плоския покрив.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега