Бургас, Политика, Топ новини

Димитър Николов: Ще реализираме проекти, които ще подобрят качеството на живот в Бургас

0

Общински съвет Бургас одобри предложения от кмета Димитър Николов бюджет за 2015 г. Общата му рамка е 317 млн. лв. 147 от тях са привлечено финансиране по програмите на Европейския съюз.   

Смели стъпки към новите европейски проекти и видими резултати в модернизацията на Бургас са основните идеи при съставянето на Бюджет 2015. Той не предвижда увеличаване на местните данъци и такси.

Предстои реалният старт на новия програмен период за кандидатстване по оперативните програми 2014 – 2020. Община Бургас вече е в пълна готовност, както с готови проекти, така и с предварителна подготовка за нови, които ще се изготвят и подадат през 2015 година.

Ако се направи изчисление колко средства от бюджета се падат на глава от населението, се получава числото 1383 лв. По този показател Бургас изпреварва София, Пловдив и Варна.

“Бюджетът е амбициозен и мобилизацията в общинската администрация за неговото изпълнение е висока. Предстои да реализираме 60 сериозни проекта, които да повишат качеството на живота в Бургас. Благодаря на всички общински съветници, които подкрепиха бюджета”, каза кметът Димитър Николов.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега