Бургас, Култура, Общество, Политика, Топ новини

Димитър Николов: Честит празник, съвременни будители

0

Бургаският кмет Димитър Николов отправи своите пожелания по повод деня на народните будители към всички творци и хора на изкуството, които и днес пазят българския дух и култура.

Публикуваме пълния текст на поздравителния адрес без редакторска намеса:

Скъпи съграждани!

Днес е 1 ноември – Денят на народните будители! Денят, в който отдаваме почит към всички знайни и незнайни духовници, книжовници и просветители, посветили таланта, делото и живота си на възраждането и утвърждаването на българската духовност и култура.

Денят на народните будители е уникален и няма аналог в съвременна Европа. Този празник ни препраща към изконните български ценности, към народната памет и славното ни минало. Почитането на нашите първоучители и духовни водачи утвърждава традиционния стремеж на българите към знанието и просперитета, дава ни национална гордост и самочувствие.

Затова като техни потомци носим отговорността да съхраним и предадем на следващото поколение мъдростта и духа на нашия народ. Днес, това най-добре правите вие – учителите, учените, творците, читалищните и библиотечни работници. Вие сте хората, които съхранявате народната ни памет. Преодолявайки немалко трудности, Вие с достойнство и възрожденски плам предавате националната идентичност сред младото поколение.

Нека продължим делото на нашите будители и успеем да съхраним родолюбието в нашите деца.

С дълбок поклон пред ежедневните Ви усилия, съвременни будители, Ви пожелавам:

Честит празник!

ДИМИТЪР НИКОЛОВ
Кмет на Община Бургас


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега