Бургас, Политика, Топ новини

Димитър Николов: Бедственото положение продължава, докато не минем през всяка къща

0

Все още е в сила бедственото положение в Община Бургас и Община Камено, а разчистването на щетите продължава. Предстои описване на щетите в пострадалите райони. Кметът на Бургас Димитър Николов ще внесе в общинския съвет искане за допълнителни средства за подпомагане на пострадалите.

„В 25 от къщите цяла нощ водата е изпомпвана. Допълнително сме реагирали на 17 сигнала. Това са основно собственици на домове, които са отсъствали. Чакаме още малко да се успокои обстановката и започваме почистването и на улиците, за да станат проходими”, обясни в „Здравей, България” кметът на Община Бургас Димитър Николов.

И днес няма да работи детската градина, защото нивото на водата все още е високо. Училището в Равнец ще работи, но това в Горно Езерово ще остане затворено.

В същото време пречиствателната станция в Горно Езерово край Бургас и депо за битови отпадъци са наводнени след пороите. Очаква се на място да пристигнат проектанти, които да започнат работа за това как най-бързо да се възстановят двете съоръжения. Щетите са за милиони, а нормалното им функциониране се очаква да бъде възстановено най-рано до две седмици за пречиствателната станция и поне два месеца за депото за битови отпадъци. Опасност за населението от екокатастрофа няма.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега