Бургас, Политика, Топ новини

Димитър Найденов: Запознах екоминистъра с нарушенията на РИОСВ-Бургас

1

Депутатът от 45-ото Народно събрание от Демократична България Димитър Найденов е представил пред служебния екоминистър Асен Личев сигнали за нарушения, извършвани от директора на РИОСВ-Бургас. Това сподели Найденов на своята страница в социалната мрежа. Ето какво още написа той:

Бившето ръководство на МОСВ в лицето на тогавашния министър Емил Димитров – Ревизоро остана глухо за куп нарушения, за които сигналирах. Напомням част от тях:

– Алепу , за отговорните лица, неправомерно освободили от ОВОС инвеститора на подпорния хотел, и така допуснали незаконно строителство в две защитени зони. –

– Поляните в Синеморец, за нарушаване на Закона за опазване на земеделските земи, с което отговорните служители са допускали строителство в земеделски земи, след датата на която са си загубили статута на урбанизирана територия. -нарушенията на #ЗУЧК чл.17 и заповедта за определяне на границите и режимите на защитена зона BG000574 “Ахелой-Равда-Несебър”, с които неправомерно са разрешавани смяна на предназначение и строителство в земи, които се намират в общини, в които няма влязъл в сила ОУП.

– Росенец и незаконното брегоукрепване в #ДоганСарай, което отговорните служители са допуснали и не са санкционирали извършителя.

Прави добро впечатление светкавичната реакция на екипа на служебния министър, които веднага се свързаха с мен и ме увериха, че започват работа по сигналите без никакво отлагане. Не трябва да чакаме. Сами трябва да започнем да си подреждаме държавата.


1 Коментар

  1. Киро Киров юни 4, 2021 at 11:41 -  Отговор

    Прекрасен завършек на статията, “Сами трябва да започнем да си подреждаме държавата”.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега