Бургас, Политика, Топ новини

Димитър Бойчев: Министерство на туризма ще разреши проблеми, отлагани с години

0

При засилен интерес премина приемният ден на областния лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев в офиса на партията в Несебър. Това бе първата ми открита приемна за годината. Докато неговият колега Диана Йорданова се срещаше с бургазлии, Димитър Бойчев изслушваше несебърлий и техните проблеми.

„И през тази година откритите ни приемни в цялата област продължават, с колегите ми винаги сме държали на прекия и открит диалог с хората. В Несебър се срещнах с жители на морския град, които търсиха съдействие при разрешаването на различни проблеми. Една от най-сериозно дискутираните теми бе тази за разкриването на отделение „Пластика и изгаряния” към МБАЛ-Бургас, кауза, която защитавахме през миналия мандат на управление и като народни представители в 42-ото НС отправихме множество питания към тогавашния здравен министър. Категорична е нуждата от такова отделение, знаете, че хора в изключително тежко състояние, в най-критичните за живота им моменти, трябва да извозвани до болници в други населени места. Община Бургас също работо усилено за осъществяване на проекта. Вече са предприети стъпки в тази посока, но не мога да посоча срок за реализация.  В рамките на приемната се запознах и с няколко казуса от правен характер, свъзани с обекти за концесии, изпълнения на съдебни решения и други“, сподели Бойчев.

Бургаският депутат коментира с местните хора нуждата от спешно доизграждането на четирилентовия път Бургас-Слънчев бряг.

„Внесъл съм парламентарно питане по този повод, водят се и разговори с финансовия министър и този на регионалното развитие. Истината е, че през управлението на кабинета „Орешарски” този проект бе замразен. Като член на Комисията по икономика и туризъм голяма част от въпросите, които ми поставиха гражданите, бяха от сферата на туризма. Развитието на бранша винаги е било сред приоритетите ни на работа, а създаденото Министерство на туризма ще допринесе да бъдат разрешени проблеми, отлагани с години“, категоричен бе бургаският депутат.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега