Бургас, Политика, Топ новини

Димитър Байрактаров напуска НФСБ и Патриотичния фронт

0

Напуснах Патриотичния фронт, както и НФСБ. Това заяви пред „Евроком” Димитър Байрактаров, известен като едно от депутатските остриета на националистите в Народното събрание.

Моят морал ми говори, че нещата са много, много гнили. Напускането ми е по морални причини. За мен няма повече място в такава формация. Явно на книга изповядваме едни и същи ценности, но не и на практика. Това обединение е превърнато в част от статуквото, срещу което хората негодуват. Няма да стана съучастник в този сценарий, който ще завърши с ограбване на българската държава, коментира Байрактаров.

Това че двама – трима човека на бутилка водка са решили да се обединят, не означава, че хората по места са се обединили с такъв ентусиазъм. Листите, които предстоят да бъдат представени, са изпълнени с изключително компрометирани хора и с хора, които са доказали, че нямат място в Народното събрание, заяви още депутатът. 

Говорим за човек, който в 43-ото НС се е изказвал веднъж, и е бил гонен заради речта си. Представете си, казва Байрактаров. Той акцентира върху водача от Варна, който според него не е способен да води кампания поради здравословни причини. Но пък явно е послушен, коментира депутатът. 

На мен ми бяха казали, че съм предвиден на избираемо място след лидерите. Тези лидери не могат да си решат техните си проблеми и са буквално като детска градина.

Темата с увеличаването на пенсиите е реално възможна, но моята горчилка идва от там. Днес си направих труда да разгледам стенограмите по повод въпросните пенсии и се оказа, че голяма част от депутатите от Патриотите дори не са присъствали, допълни Байрактаров. 

Аз не знам с кой ще се коалират т.нар. Обединени патриоти, но знам, че единият лидер води тайни разговори с ГЕРБ, другият с БСП, а третият не могат да го намерят Фронтът в момента няма програма, разчитат на заучени думи.

Аз ще се боря, защото мисля, че трябва да уважа избора на 2,5 милиона българи за мажоритарна система. Аз ще изляза с името си и това, което съм направил. Ако те са били искрени, могат да ме подкрепят, за да продължим заедно тази битка. Вероятно моята принципност е причината да ме държат далече.

Убеден съм, че ще ми бъде наложено медийно ембарго, защото съм излязъл с лицето и сърцето си, коментира Байрактаров.

Бившият депутат разкри и трагична подробност от личния си живот, станала в деня на напускането му. Петък се каза най-черния ден в живота ми, тъй като 15 минути след разговора с лидера на НФСБ Валери Симеонов, ми се обадиха по телефон с новината, че баща ми е починал, каза Байрактаров едва сдържайки сълзите си.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега