LifeStyle, Общество

Deutsche Bank случайно преведе 35 млрд. долара

0

Представете си да изпратите пари на някого, на когото дължите, но с няколко допълнителни нули. към сумата. Това се случи на закъсалата Deutsche Bank (Дойче банк) в епична грешка, която бързо е била коригирана.

Най-голямата банка в Германия заяви, че “оперативната грешка” е довела до инцидентно плащане към борса, с която банката работи.

Размерът на грешката? 35 млрд. долара, каза пред CNNMoneyизточник, запознат с информацията. Това е с 5 млрд. долара повече от пазарната стойност на Deutsche Bank.

“Грешката беше идентифицирана в рамките на няколко минути и след това поправена”, се казва в изявление на говорител на “Дойче банк”.

От банката заявиха, че прехвърляли парите като обезпечение по сметката си в Eurex – основна международна борса, фокусирана върху европейски деривати. Инцидентът се случил в края на март, казал човекът, запознат с въпроса.

Не е ясно колко пари Deutsche Bank е възнамерявала да плати – само че всъщност са били преведени почти 35 милиарда долара.

Новината за грешката от 35 млрд. долара едва ли ще възвърне доверието в банката, която не е отчитала годишна печалба от 2014 г. насам. 

 
Deutsche Bank освободи изпълнителния си директор Джон Краян на 8 април, след по-малко от три години начело на банката.

Акциите на Deutsche Bank загубиха повече от половината от стойността си при управлението на Краян, който стана съ-изпълнителен директор през юли 2015 г. Инвеститорите проявиха ниско доверие към плана на банката за възстановяване, който предвиждаше закриване на стотици клонове и орязване на десетки хиляди работни места. Инвестиционното банкиране на Deutsche Bank пък не успя да се движи в крак с темповете на конкурентите си от Уолстрийт.
 
Economic.bg.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега