LifeStyle

Детската версия на YouTube започна да предлага конспирации

0

Колкото и да се бори да премахва злонамерените видеа от детското си приложение, YouTube има още доста работа да свърши. Business Insider разкри, че приложението предлага за гледане клипчета с конспиративни теории при търсене на определи ключови думи.

Ако детето напише „НЛО“, например, ще му бъдат предложени редица видеа от британския писател Дейвид Айк, който повтаря редица опровергани конспиративни теории, включително идеята, че планетата ни се управлява от рептили – влечугоподобни хуманоиди.

След като от медията уведомили YouTube за проблема, компанията бързо признала, че е трудно да пречи в детското ѝ приложение да се появяват такива видеа. Екипът зад приложението YouTube Kids осъществява мониторинг на съдържанието чрез „тренирани от хора системи“, но „понякога пропускаме“, гласи становището на технологичната компания.

Компанията напоследък предприема активни стъпки за борба срещу дезинформацията, включително използвайки Wikipedia. Ориентираните към деца приложения обаче са подложени на още по-строг контрол – те не трябва да показват никакви подвеждащи материали, контекст или друг тип манипулативно съдържание. Да се премахне изцяло това съдържание обаче е трудно, когато на всяка минута се качват стотици часове ново видео съдържание.

Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега