Vox Populi

Демократичната общност не е обединена

0

На 1 февруари ген. Атанасов е казал, че “политическото обединение на демократичната общност в България е факт” и че “Демократична България” е “точно това обединение”. Днес прочетох това негово изказване и днес реагирам. Не е вярно това, което е казал ген.Атанасов.

Демократичната общност за съжаление не е обединена. А точно изборите за Европейски парламент са най-добрата възможност за такова обединение. Към момента поне 300 000 избиратели от “демократичната общност”, не са част от “Демократична България”.

Казал е още ген. Атанасов, че “Демократична България” щяла да влезе в следващия парламент. И какво от това? Ние искаме демократичната общност да управлява България, а не десетина депутати да бъдат на държавна хранилка. Достатъчно опозиционерства демократичната общност. За последен път сме печелили избори преди 22 години. И нима ген.Атанасов предлага да се подобри този “рекорд”!? Може би годините да станат 30? Ако е така то това е нарцистично и егоистично мислене, което обслужва както ГЕРБ,така и БСП и ДПС, че дори и “Обединените патриоти”.

Демократичната общност е много по-голяма от “Демократична България”. Ако тя се обедини преди евроизборите тя ще има със сигурност поне трима евродепутати. И така ще спре възможности противници на Европейския съюз да попаднат в европарламента, ще намали и резултата на ДПС. Това е също важно. Защото за една обединена демократична общност ще гласуват и много български граждани от турски произход, което едва ли те ще направят, ако тя е разединена.

Навремето ДСБ се изживяваше като самодостатъчна партия, докато катастрофира. Сега и “Демократична България” повтаря тази грешка. Присъствието на левичарски възгледи в нея не изключва бъдещи напрежения. Но те са по-малкото зло. По-голямото е, че “Демократична България” е готова да минимализира демократичната общност, за да задоволи собственото си политическо его. Не това е добрият път. 

И нека не се вторачваме в “лидерите”. Обединенията са истински не когато “лидерите” се харесват един друг и са всяка вечер заедно на “маса”, а когато съумяват да създадат условия гражданите да гласуват с ЕДНА БЮЛЕТИНА, за да не се разпиляват гласовете им, за да не отиват гласовете им на вятъра, както се случи при разделението на последните парламентарни избори.

Казвал съм го и друг път. Демократичното политическо ветрило печели избори, а командирската палка ги губи. На мен не ми трябват демократи опозиционери в парламента. Аз мога да си опозиционерствам и сам. От демократичната общност очаквам и искам да УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ. И то сега, докато сме все още живи. Иначе и комунистите бяха майстори на големите обещания за бъдещето. Целта трябва да бъде една: нито един демократичен глас да не остане непредставен в европейския и в българския парламент. Колко по-ясно да го кажа, че ген. Атанасов греши?


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега