Политика, Топ новини

Депутатите се скараха заради заплатите и ваканциите си

0

Левицата поиска да се намалят заплатите на народните избраници, а колегите им от другите партии ги обвиниха в популизъм. Колко взимат депутатите и защо се скараха?

„С какво един човек, който работи всеки ден, трябва да взима 800 лева, а ние 3500? Трябва да има високи заплати, за да не се краде. Това казвате вие. Ами суджука? Излиза, че заплата се дава, за да не се краде. Има месеци, в които не приемаме нито един закон, а заплатата ни расте”, обърна се към депутатите Корнелия Нинова.

„Нито един път, когато бяхте на власт, не приехте такова решение. Мога с часове да изброявам червените милионери, които получават милиони във вашата партия. Нека всички тези, които са милионери, за полза роду, да не получават заплати”, контрира Славчо Атанасов от „Обединени патриоти”.

„Трябва да е ясно кой поръчва и кой плаща. Коефициентът на участие на г-жа Нинова е 3 %. Нейното възнаграждение тогава би било 110 лева. Тогава всичко над 111 лева би било недобросъвестно взето”, каза Данаил Кирилов от ГЕРБ.

С 65 гласа „За”, 48 „Против” и 55 въздържали се, предложението на Корнелия Нинова беше отхвърлено. Имаше взаимни обвинения между опозиция и управляващи.

А какво предлагаха БСП? Работната заплата да бъде намалена с около 600 лева и да стане малко над 2900 лева. Предложено беше и ваканцията на депутатите да бъде намалена, тъй като според БСП била много по-дълга.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега