Общество, Политика

Депутатите отказаха да си замразят заплатите

0

Депутатите гласуваха против предложението на БСП за замразяване на заплатите си. Само 74 народни представители от левицата гласуваха “за” предложението, 81 се въздържаха, а 31 от ГЕРБ и двама от “Воля” дадоха вот “против”.

 
Така възнагражденията на народните представители в 44-ото Народно събрание ще започват от 3210 лева, като към тях ще се добавят пари за стаж, научни титли, за участие в комисии и ръководни постове в парламента.
 
Предложението на БСП бе внесено и защитено с аргументи, че гражданите у нас обедняват и съобразно с това и депутатските заплати трябва да се замразят.
 
Владислав Горанов от ГЕРБ обясни, че формулата за депутатските възнаграждения е направена така, че да е обвъзрана с доходите на гражданите и когато те растат, растат и парите на депутатите. Той предложи на избраните от левицата народни представители, ако желаят, да се откажат изобщо от заплатите си, за да работят на обществени начала.
 
Горанов прикани колегите си от БСП заедно да изработят по-справедлив механизъм за определяне доходите на хората на висши държавни длъжности.
 
Източник: Economic.bg

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега