Бургас, Крими, Общество, Топ новини

Деца употребявали алкохол и опиати в кризисен център в Средец

0

10 нарушения установи проверка на Държавната агенция за закрила на детето в Кризисния център за деца в гр. Средец, Бургаско. Оказва се, че персоналът не уведомява органите за закрила и родителите за възникнали инциденти, застрашаващи живота и здравето на децата.

Сред нарушенията са напускане на сградата на Кризисния център без позволение, употреба на алкохол и опиати в училище, бягство на три момичета с кола на външно лице, влизане без позволение в сградата на външни лица, както и спор между момичета, прераснал в бой, за който не са уведомени МВР, Дирекция „Социално подпомагане” или ДАЗД.

Според оценката на експертите на ДАЗД се документира сеединствено работата на психолога с децата. Няма писмени данни за дейността на социалния работник, педагозите и възпитателите с настанените в центъра.

От ДАЗД подчертават, че доставчикът на социалната услуга е заложил само мерки за задоволяване на основните потребности на децата, каквито са осигуряване на подслон, храна, облекло и хигиенни материали, здравни грижи и подкрепа в образователния процес.

За констатираните нарушения на директора на центъра в Средец е съставен акт за административно нарушение.

източник: novanews.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега