Бургас, Общество

Деца се учат как да опазват природата в “Летящата класна стая”

0

Деца от Бургас ще се учат как да опазват природата, като събират разделно отпадъци. Кампанията ще се проведе от 18 март до 20 април в община Бургас и в нея ще участват ученици от 1-ви до 4-ти клас и деца от последната група на детските градини. Екообучението ще се провежда в “Зеления 3D автобус – Летящата класна стая” на ЕКОПАК.

Уроците по опазване на околната среда ще бъдат под формата на игра. В 3D автобуса децата ще имат среща с героите Харти, Стъки и Пластика. Имената им символично напомнят за трите цветни контейнера за изхвърлянето на хартия, стъкло и пластмаса. Героите ще им разказват как и защо трябва да събираме отпадъците разделно. После децата ще имат възможността да покажат наученото за опазването на природата.

Освен интересните факти за разделното събиране и пестене на ресурси, децата ще получават подарък семенца, които да засеят, както и номер, с който могат да се регистрират в сайта на инициативата и да участват в томбола с една голяма награда – таблет и 20 поощрителни награди.

Тази инициатива е част от образователно-информационните кампании на ЕКОПАК за популяризиране на разделното събиране на отпадъци от опаковки в общините. Тя цели да развие у децата положително мислене и отговорно отношение към околната среда и спестяването на природни ресурси.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега