Бургас, Интервю, Политика

Дарина Стоянова, БСП: Щяхме да живеем по-добре ако имаше повече жени в политиката

0

В листата на БСП лява България за 2 МИР-Бургас има седем дами, които са се устремили към Народното събрание. Енергични, доказали се професионалисти, с твърда воля и желание да работят за достоен живот в справедлива България. Тръгват без страх и с много хъс към така наречения мъжки на политиката.

Дарина Димитрова Стоянова е родена на 04.09.1971г. в гр.Бургас. По професия е юрист, но по призвание –журналист. В момента е главен редактор на вестник „Компас”. От 15 години е в сериозната политика и смята, че точно жените са тези, които могат да променят имиджа на българските политици и държавници. Тя е активен пешеходец и именно с много движение бяга от стреса и динамичното ежедневие. Най-близките и приятелите й казват за нея ,че е изключително добър човек и не обича скандалите и интригите. За останалите тя е просто очарователната усмивка, едно от ведрите лица от листата на „БСП лява България”.

Дни преди изборите за Народно събрание, разговаряхме с Дарина Стоянова за бъдещото на страната ни и за нежните лица в мъжкия свят на политиката.

-Защо влизате в политиката?

– Занимавам се активно с политика от около 15 години. Винаги съм била социалист, защото смятам, че бъдещето на България, Европа и света е свързано с решаване преди всичко на социалните проблеми на хората и със социалната справедливост. Има все по-малко и много богати хора, а бедните и бедността се увеличават. Необходимо е да има справедливо разпределение на благата. А това може да го направи само лява партия.

-Какво не харесвате ?

– Да ме лъжат в очите и да ме убеждават, че черното е бяло.

-Имат ли място жените в мъжкия свят на политиката?

– Ако в българската политика през последните 25 години имаше повече жени, може би щяхме да живеем по- добре.

-Какви са Вашите най-големи страхове?

– В политически план най- големите ми страхове са свързани с бедността, с това, че хората няма да имат какво да ядат, няма да могат да си плащат сметките за ток и парно. Безработицата ще се увеличи и не на последно място страхът ще се върне в ежедневието ни. В момента ние имаме нужда от повече справедливост и морал.

-С какво смятате, че ще бъдете полезна в 43 народно събрание?

-Искам да работя в социалната сфера. Искам в действителност да работим в посока да живеем достойно, да имаме самочувствието да гледам напред в една справедлива държава.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега