Uncategorized

Данъчна декларация на Тръмп изтече в медиите

0

Американски медии показаха пред широка публика част от данъчната декларация на президента-милиардер Доналд Тръмп

от 2005 г. В документа е записано, че Тръмп е платил 38 млн. долара данъци за приход от 150 млн. долара през 2005 г. Информацията бе потвърдена от администрацията на президента, малко след като водеща от ТВ канала MSNBC заяви, че ще разпространи декларацията. 

Огласяването на документа провокира остра критика от Белия дом. В изявление, цитирано от АП, от Белия дом изтъкват, че изтичането на документа нарушава закона и е “отчаян опит за по-висок рейтинг”, допълва БНР. 

Рейчъл Медоу -ТВ водещата, представила две страници от декларацията, заяви, че те са ѝ дадени от спечелилия “Пулицър” разследващ журналист Дейвид Кей Джонстън. Джонстън получил данните от анонимен източник по пощата. Медоу допълва, че е направила информацията публично достояние “в интерес на обществото”. 

Местни журналисти коментират, че стъпката може да окаже натиск върху Тръмп да създаде по-голяма яснота във връзка със своите приходи.

По време на кандидат-президентската си кампания той отказа да оповести данъчната си декларация с довода, че е в процес на одит, въпреки че кандидатите за държавен глава преди него по традиция осветляват финансовото си състояние през годините, демонстрирайки прозрачност. 

 

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега