LifeStyle

Да работиш от дървото, или новото разчупено пространство на Microsoft (снимки и видео)

0
Технологичните компании са известни със своята щедрост и опитите си всячески да обгрижват кадрите си, за да ги предразположат към максимална ефективност. Някои от идеите за поощрение предизвикват усмивка със своята налудничавост, а едно от последните такива хрумвания в бранша е дървената къща на Microsoft. 

 
 
Компанията реши да свие „работно гнездо“ за своите служители буквално в клоните на дърветата. Нестандартното пространство се намира в седалището на гиганта в Редмънг, САЩ. То разполага с открити тераси и заседателна зала. Закритото помещение, предназначено за срещи, е с кръгъл покрив, на върха на който има сферичен отвор към небето и като цяло повече напомня „Хобит къщичка“ 
 
 
Според информация в блога на Microsoft, в кампуса има три дървени къщички – две, които са вече достъпни за ползване, и една, която предстои да бъде отворена по-късно през годината. Те ще могат да се ползват от всички служители. 
 
 
Дървените къщички са построени от Пийт Нелсън, известен в Съединените щати от тв шоу “Treehouse Masters”. 
 
 
Новите конструкции са част от бъдеща система от открити работни пространства, които ще се изградят в кампуса на Microsoft. Всички места ще са оборудвани с Wi-Fi достъп и пейки с контакти. 
 
 
От Microsoft смятат, че подобна среда не кореспондира единствено с идеята за игри и забавления, но също така намалява стреса и стимулира креативността. 
 
 
Афинитетът на компанията към темата за откритите пространства личи и в това, че неведнъж тя вече е пренасяла такъв тип пространства във вътрешността на традиционни сгради. 
 
Economic.bg

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега