Област Бургас, Общество, Топ новини

Да помогнем на Светльо да оздравее и да се грижи за двете си деца

0

Преди време ви разказахме за 46-годишния Светлозар Дончев от София, който е самотен баща на две деца и е диагностициран с болестта на Бюргер (Buerger’s Disease).

Болките и проблемите на Светлозар започват през 2019 година, когато, в следствие на силен стрес след тежък за него и децата му развод, се отключва заболяването.

Въпреки че диагнозата му е потвърдена от трима независими лекари, той не спира да вярва и да се бори за собствения си живот и този на двете си малолетни деца, които след развода са му присъдени и отглежда сам.

Преди да заболее, Светлозар е имал сигурна и постоянна работа, с която е издържал и изхранвал децата си. Болестта обаче го прави нетрудоспособен и проблемите му започват да се задълбочават.

Когато всичко изглежда безнадеждно, приятели на Светльо проявяват милосърдие и солидарност и организират няколко дарителски кампании, чрез които са събрани средства както за лекарства за лечението му, така и за дрехи и храна на децата му.

След последната дарителска кампания, организирана от приятелите на Светльо и със съдействието на медиите, само за три дни бяха събрани необходимите 2500 лв. за спешната операция на Светльо.

Месец след интервенцията обаче той има нужда от рехабилитация и инжекции “Проставазин”, за които са необходими 2000 лв.

Поради заболяването си в момента Светлозар не е трудоспособен и няма никакви доходи. Именно затова приятелите му решават да организират още една дарителска кампания, чрез която да бъдат събрани необходимите средства за рехабилитацията и инжекциите, както и за издръжката на двете му деца, които той отглежда сам.

Приятелите на Светльо се обърнаха с молба към Dir.bg за съдействие и призоваха за помощ, подкрепа и солидарност към Светльо и двете му деца.

“Нека в този труден за цялото ни общество момент да бъдем съпричастни и солидарни и всеки да дари колко може средства, за да помогнем на Светлозар да оздравее и да се върне към нормалния си живот, работата и грижата за двете си деца”, призоваха приятелите на Светльо.

Сметката, по която може да дарите средства на Светлозар, е:

IBAN: BG81STSA 9300 1528 7359 95

BIC: STSABGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

e-mail: don4ev1974@abv.bg

PayPal: Svetlozar Donchev

Телефон за връзка със Светлозар за дарение на храна и дрехи: 0877717471

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега