Бургас, Общество, Топ новини

Да напълним „Голямото сърце на Бургас” с пластмасови капачки

0

“Голямото сърце на Бургас” приканва всички желаещи да го напълнят с пластмасови капачки, благодарение на които ще се събират средства за закупуването на реанобил с апаратура за бебета. Металната конструкция във формата на сърце е монтирана на пл. „Тройката”, а инициативата е на клуб “България за младите” към ГЕРБ-Бургас.

Всички събрани капачки от „Голямото сърце“ ще бъдат предавани в УМБАЛ Бургас, където тече кампания за набиране на средства. 

Подобни постаменти за събиране и рециклиране на пластмасови капачки са поставени в много европейски градове, но за България това е първият.

Конструкцията остава за постоянно на площад “Тройката”, където всеки може да пуска своите пластмасови капачки в удобно за него време.

В инициативата „Да напълним Голямото сърце на Бургас“ вече участват повече от 30 заведения и магазини в града, а желаещи да се включат, изпращат своите пластмасови капачки от цялата област.

Всеки ще има възможност да следи развитието на кампанията във Фейсбук от страницата https://www.fb.com/FillBurgasBigHeart. На нея ще бъде публикувана информация за предадените количества, както и видовете пластмаса, която може да бъде събирана.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега