Общество, Политика

Цветанов: Следващата седмица внасяме законопроект за мажоритарната система

0

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов заяви пред журналисти в Златоград, че първият законопроект, който партията ще внесе в началото на следващата седмица, ще бъде законопроектът за мажоритарната система. 

По думите му този ангажимент е поет от ГЕРБ още в края на 43-то Народно събрание. “Надявам се, че предложенията ни ще срещнат парламентарна подкрепа. Длъжни сме да го направим, защото това е едно от обещанията, който поехме пред избирателите си по време на предизборната кампания. Ще направим всичко възможно да изпълним обещаното“, коментира Цветанов.

Той заяви още. че вторият законопроект, внесен от ПГ на ГЕРБ, ще бъде за концесиите. Цветанов подчерта, че президентът Румен Радев е наложил вето върху него, когато е нямало действащ парламент и е било невъзможно да се изпълни конституционната процедура за повторно гласуване.

Според зам.-председателя на ГЕРБ новият парламент трябва да извърви отново цялата процедура по внасяне, обсъждане и гласуване, която в предишното Народно събрание е продължила около година и половина – с дискусии с бизнеса, с НПО, със съответните институции. Цветанов разясни още, че ако този законопроект не бъде одобрен от парламента, България влиза в наказателна процедура.

Цветанов обясни, че до 10 дни ще приключи процесът на съставяне на министерствата. “Персоналният състав на правителството бе приет добре от обществото, той получи и необходимата парламентарна подкрепа”, поясни той. 

“Още в сряда ще бъде направено необходимото и областните администрации да заработят в обичайния за ГЕРБ ритъм – на високи обороти, за да имаме високата ефективност, да показваме видимите резултати, които достигат до хората“, каза още Цветанов в Златоград.

Източник: Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега