Бургас, Политика

Цветан Цветанов откри детска градина в Бургас

0

„Когато преди 3 години се срещнах с кмета на Бургас Димитър Николов, за да обсъдим реализацията на проекта за преместване на Пето РПУ в нова сграда и бъдещото откриване на новия филиал към ЦДГ „Вълшебство”, нямах колебание как да постъпя. Знам колко е важно за родителите да бъдат спокойни, че децата им се отглеждат в прекрасни условия”.

Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов в Бургас.

Той присъства на откриването на новия филиал на ЦДГ „Вълшебство” в комплекс „Лазур”. В официалната церемония се включиха водачът на листата на ГЕРБ в областта Ивелина Василева и кандидати за депутати.

Най-новата и модерна детска градина в морския град вече ще посреща 120 деца. Пред журналисти заместник-председателят на ГЕРБ коментира, че в платформата на партията е заложено стимулиране на тридетния модел, както и мерки за справяне с демографската криза.

„В програмата ни за управление сме акцентирали върху това да няма ограничения на семействата по отношение на използване на Фонда за ин витро. Защото няма нищо по-хубаво от това да се даде шанс на едно младо семейство с проблем, да има свое дете”, допълни Цветанов.

Той подари икона на Богородица с младенеца, която да закриля децата и всички възпитатели в новата детска градина.

Кметът Димитър Николов сподели по време на откриването, че е получил голяма подкрепа и съдействие от Цветан Цветанов, в качеството му на министър на вътрешните работи. Тогава градоначалникът е провел срещи с него и му е споделил за сериозния проблем, свързан с тогавашния статут на детското заведение. До 1989 г. то функционира като детска градина, но след демографския сврив в сградата до преди година се помещава Пето РПУ.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега