Политика, Свят

Алексис Ципрас: Не търся конфликти

0

Новият гръцки премиер Алексис Ципрас се опита да намали напрежението с международните кредитори.

В съобщение публикувано на английски език той казва, че нито една страна не търси конфликти и че намеренията на правителството по отношение на дълга никога не са били да действа едностранно. “Нашият общ интерес е икономическата стабилност и възстановяването на икономиката в нашия общ дом – Европа”, казва Ципрас.

“Мой дълг е да зачитам мандата на гръцкия народ – спиране на политиката на икономии и връщането към растежа. Това не означава, че ние няма да си изпълним своите задължения спрямо Европейската централна банка или Международния валутен фонд”, допълва той.

Според него Гърция се нуждае от време, за да поеме дъх и да изготви собствена програма за възстановяване. Ципрас пише, че “консултациите с европейските партньори тепърва започват и въпреки различията е абсолютно убеден, че в най-скоро време ще бъде постигнато споразумение, което ще бъде в полза на Гърция и Европа като цяла”.

На 4 февруари той ще се срещне с председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер, съобщи гръцкото правителство. Не се уточнява дневният ред на срещата, но се предполага, че двамата политици ще обсъдят гръцкият дълг и реформите, които възнамерява да осъществи новото правителство в Атина.

източник: novanews.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега