Бургас, Политика, Топ новини

Вълчо Чолаков: Държавността зависи от всички нас! Честит празник, юристи!

0

Областният управител на Бургас и уважаван юрист Вълчо Чолаков изпрати поздравителен адрес до всички свои колеги – юристи, по повод професионалния им празник.

16 април се отбелязва като Ден на конституцията от 1991 г. по инициатива на Съюза на юристите в България. На тази дата през 1879 г. е приета Търновската конституция – първата българска конституция, която се превръща в законодателна основа за обществено-икономическото развитие на новоосвободената държава. Тази година честваме 141 години Българска конституция.

Ето и целият поздравителен адрес:

Уважаеми колеги юристи,

Днес, когато честваме Деня на Българската конституция и празник на юриста, се обръщам към Вас с пожелание никога да не губите връзката си с правото. То е онзи фундамент, който е в основата на нашето общество, на реда и сигурността, които са необходими на всички нас като човеци.

В трудното време, което се намира днес светът, нашата роля като юристи, като хора бранещи правата на гражданите е все по-осезателна. Днес е времето, в което ние на практика можем да приложим всичко, което сме инвестирали в себе си като знания, образование, опит, за да бъдем полезни на обществото. Сигурен съм, че всеки от вас е правил първите си стъпки в юридическия свят, с онази идеалистична и истинска вяра в доброто, правилното, редното, законното. Вярвам, че въпреки всички трудности и спънки, които срещаме по пътя си, ние не сме изневерили на този първоначален младежки хъс, с който избрахме да отстояваме и защитаваме правните принципи и норми.

Вярвам, че днес можем да бъдем по-обединени, да оставим противопоставянето, да надскочим дребнотемията и да си вършим работата, както винаги – отговорно, професионално, водени от законите на правото, на морала и съвестта. Държавността зависи от всички нас, във всекидневното ни поведение и действия. Бъдете здрави. Честит празник!


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега