Бизнес

ЧЕЗ: по-големи санкции за кражба на ток

0

ЧЕЗ – България иска нови правила и увеличени санкции за кражба на електричество. Цената, по която се наказват кражбите на ток, все още не е по-висока от цената за коректните потребители, заявява дружеството, цитирано от Дарик.

„ЧЕЗ Разпределение България” отчита 3778 случая на кражби на електроенергия за първите шест месеца на 2017 г. За същия период на миналата година техният брой е 3322 или с 14% по-малко.

Дори и след увеличението на цената за технологичен разход, по която се дотаксува електроенергия на нарушителите, тя все още не е по-висока от цената, която заплащат коректните потребители, коментират от компанията. Същевременно срокът на санкцията е без промяна и тя е дотаксуване на електроенергия за три месеца назад, независимо, че кражбата може да е продължавала много по-дълго.

По тази причина от компанията смята, че е необходимо приемането на нови правила, чрез които цената и периодът за дотаксуване да бъдат увеличени. Трябват принципно нови правила за санкции, които да не са свързани с цената за технологичен разход, тъй като това не е разход при пренос и разпределение, а е цена за остойностяване на нанесена щета на дружеството.

Само когато цената за санкция на некоректните потребители не е обвързана с цената за технологичен разход, а е многократно по-голяма – като цената за недостиг на балансиращия пазар, ще бъде създаден баланс и ще бъдат реално предприети възпиращи мерки срещу некоректните потребители, смята от компанията.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега