LifeStyle

Черният шоколад е полезен преди физически упражнения

0

Консумацията на черен шоколад преди упражнения е особено полезна и подобрява постиженията, установиха учени от лондонския университет “Кингстън”. 

Досега не минаваше ден, без да прочетем статия за благотворното влияние на това лакомство върху общото здраве на човека. Но сега излиза, че черният шоколад силно подобрява също издръжливостта и подсилва енергията по време на физически натоварвания.

Изследователите тествали група от 9 колоездачи, на които давали по 400 грама шоколад на ден две седмици. На част от доброволците предлагали бял шоколад, без полезното какаово съдържание, а на останалите – черен шоколад. Колоездачите от втората група показали значително по-добри резултати. Те използвали по-малко кислород, което им позволявало да въртят педалите по-дълго време и при по-висока интензивност. Изминавали и по-дълги разстояния по време на 2-минутен спринт.

От всичко това излиза, че черният шоколад е чудесен естествен стимулант. Неговите свойства се дължат на веществото епикатехин, което се среща в какаото. Колкото е по-високо съдържанието на какао в шоколада, толкова по-голямо е и нивото на епикатехина в него. Това вещество спомага за освобождаването от клетките на по-големи количества азотен окис, който стимулира кръвообращението и сърдечната функция.

източник: novanews.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега