Бургас, Общество

Центърът за подкрепа на жертви на сексуално насилие “Вселена” обмисля разширяване на екипа си

0

Центърът за подкрепа на жертви на сексуално насилие “Вселена”, който бе открит чрез реализирането на съвместен проект между Посолството на Великобритания и Община Бургас, ще увеличи екипа си от специалисти, като най-голяма към момента е нуждата от юрист. По този начин жертвите на сексуални посегателства ще мога да получат на едно място възможно най-добра грижа и съдействие от всички институции. Това предвижда проектът за развитие на дейността на центъра, който бе обсъден на среща днес. Партньори по проекта са Посолството на Великобритания у нас, Община Бургас, Асоциация “Деметра”, Община Созопол, УМБАЛ Бургас, полицията и други институции.

“Изграждането на центъра е голяма крачка напред в осигуряването на адекватна, бърза и конфеденциална подкрепа на жертвите на сексуално насилие. Уверен съм, че с обмяната на опит с идентични структури във Великобритания ще разширим и развием услугата, за да е максимално полезна за пострадалите”, заяви по време срещата зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис  Мануелян.

На срещата днес бе разгледан проектът за устав на Съвета на консултантите на Центъра за подкрепа на жертви на сексуално насилие “Вселена”. Този съвет ще има контролни функции, като идеята е чрез своите решения той да осигури успешното и устойчиво функциониране на центъра.

На срещата присъстваха зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, Саймън Тъкър, консул в Посолството на Великобритания, Теодора Манева, вицеконсул в посолството на Великобритания и председателят на Асоциация “Деметра”  Дияна Видева, директорът на полицията Калоян Калоянов, представители на МБАЛ Бургас и Община Созопол.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега