Общество

Българка спечели международния фотоконкурсa „Човекът между днес и утре“

0

Българският фотограф Ивелина Иванова-Берова спечели първа награда в международния фотоконкурс

„Човекът между днес и утре“. Конкурсът, организиран от Фондация СМАРТ, събра най-добрите снимки на български и швейцарски фотографи на тема „Устойчивост на околната среда“.

Снимката на Ивелина Иванова – Берова, озаглавена „Горещи минерални извори в местност Рупите”, беше избрана измежду над двеста фотографии от журито на конкурса в състав Стоян Ненов – фотограф на Ройтерс, първият българин – носител на награда Пулицър (2016 г.), Красимира Величкова – изпълнителен директор на Български дарителски форум и Пролет Велкова – журналист от Дарик радио. Победителката ще получи парична награда в размер на 500 лв., фотографията „Стражи“ на Мирела Партинова в изработка на фотокнига с нейни фотографии на стойност 2000 лв.

На второ място журито постави фотографията „Стражи“ на Мирела Партинова, а на трето – снимката „Към дома“ на Александър Иванов. Те получават парични награди в размер съответно 400 и 300 лв.

Мирела Партинова и фотографията й „Към светлината в края на тунела“ спечелиха наградата на публиката чрез гласуване в социална мрежа. Фотографката ще получи парична награда от 250 лв.

Фотографиите на четиримата победители, заедно с най-добрите снимки от конкурса ще бъдат показани в 3 публични изложби в София и Пловдив през май и юни 2017 г.

unnamed_10                                                                                                                                  „Стражи“ фотограф Мирела Партинова

unnamed_2_8                                                                                                                                   „Към дома“ фотограф Александър Иванов


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега