Бургас, Общество, Топ новини

Бургазлия в Харвърд: Математическата гимназия ми даде добра основа

0

Какво коства да учиш в най-елитното висше училище в света – Технологичния институт в Масачузетс? От първо лице разказват синът на зам.-кмета на Бургас Весна Балтина – Виктор и неговите колеги Кристиян Георгиев и Надежда ДимитроваM.I.T., както е известен университетът, оглавява всички световни класации за качество на образованието. Да бъдеш приет в него е трудно, а пред завършилите се отварят изключително много врати за професионална реализация.

Общото между Виктор и Кристиан е математикатаИ двамата са се занимавали с математическа лингвистика. Виктор е избрал да учи биологично инженерство, а Кристиан е завършил математика и информатика.

Виктор Балтин завърши математическата гимназия в Бургас миналата година. „Образованието ми там ми даде всички основи, а което то не е успяло да ми даде, го наваксах сам“, споделя той.

Кристиан също е доволен от образованието си в математическата гимназия в Пловдив и според него в съчетанието с извънкласните занимания, то е било достатъчно и не е имало нужда от частни уроци.

 

Източник: bTVnovinite.bg

Снимка: Flagman.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега