Бургас, Спорт, Топ новини

Бургазлийката Стефани Кирякова със златен медал на Олимпиадата

0

Бургаската гимнастичка Стефани Кирякова е едно от златните момичета, които днес донесоха нова олимпийска титла на България.

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели историческо първо злато от олимпийски игри. Грациите в състав Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова заслужиха олимпийското злато със сбор от 92.100 точки.

“Този медал е нашето чудо. Благодарим на цяла България, на Илиана Раева, на Весела Димитрова и Михаела Маевска – благодарим на всички пред екраните и сме страшно щастливи, че този медал е на врата ни”, каза Кирякова пред БНТ след награждаването. 

“За тези сълзи сме си мечтали в последните пет години и всяка сутрин сме се събуждали единствено и само с мисълта колко много искаме да стигнем дотук. Имам чувството, че някой след малко ще ме ощипе, ще съм в леглото и ще трябва пак да изживея днешния ден, а това е много страшно. Но е истина и още не мога да повярвам. Благодарим ти, Господи, защото този медал е нашето чудо”, добави Кирякова.

Кирякова е носител на много отличия в художествената гимнастика. Тя бе обявена и за спортист номер 1 на Бургас през 2019 г.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега