Бургас, Общество, Политика

Бургазлии се жалват на депутат от липсата на очен ТЕЛК в областта

1

Народният представител от ГЕРБ-Бургас Диана Йорданова проведе първата си открита приемна за тази година. Бургазлии потърсиха заместник-председателя на бюджетната комисия, за да обсъдят с нея различни проблеми.

Народният представител Диана Йорданова бе потърсена в приемния си ден от жител на Бургас, който страда от липсата на очен ТЕЛК в града.

„Проблемът със закриването на ТЕЛК-ове  не само в Бургас, но и в цялата страна е голям. Въпреки че като народен представител участвам в различни от парламентарни комисии от тази по здравеопазване, съм запозната с казуса, който е от компетенцията на мои колеги. За съжаление, като цяло липсват желаещи специалисти да работят в тези комисии. Най-тежко е обаче за пациентите, които в случая с очния ТЕЛК трябва да пътуват до Варна, а това е финансов и здравословен проблем. Ще проведа разговори с мои колеги, пряко обвързани с темата, за да се намери изход от ситуацията“, коментира Йорданова.

Зам.-председателят на бюджетната комисия обсъди и с граждани темата за цялостна стратегия за пенсионна реформа в България, която да бъде подкрепена от максимално широк брой парламентарно представени политически сили.

„Стратегията за пенсионна реформа трябва да бъде готова до края на март. Едва ли има разумен политик в България, който да не желае реформи в пенсионната сфера, очаквам конструктивен диалог по темата“, заяви Йорданова.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега