Бургас, Общество, Топ новини

Бургаският бербер Слиман: Клиентите започват да се завръщат в бръснарниците

0

Бургаският бербер Слиман има своя бръснарница в морския град от 7 години. Той е родом от Мароко и е един от най-ексцентричните бербери в града, като дава новото начало на бръснарници тук.

Бръснарниците и фризьорските салони бяха едни от малкото обекти в страната, които не попаднаха под мерките срещу COVID-19 и не затвориха врати по време на пика на вируса. Със спадането на случаите нещата постепенно се нормализират и клиентите отново се завръщат при Слиман. Съвсем естествено, не така са стояли нещата, когато случаите на коронавирус в България бяха хиляди на ден.

„Беше много трудно, хората се притесняваха за здравето си и посещенията при нас значително спаднаха, някъде с поне 50-60%. Когато вече заразата поотмина, обаче, започнаха да ни посещават отново. Ние си работим по принцип с лоялни клиенти от години”.

Майсторът на ножица добавя, че е готов да издържи финансово на нова вълна на COVID-19, за каквато вече все по-усилно се говори, че ще има.

„За щастие държавата не ни накара да затворим, което беше от голяма полза за нас и сме благодарни. Работихме с малко капацитет, но за разлика от други браншове, не бяхме затворени нацяло”, допълва той.

По време на предишните пикове на пандемията, в салона на Слиман е работил само един бербер и се е допускал по един клиент. Тогава, както и сега, винаги се дезинфекцират стола и уредите, с които работят той и неговият колега. Слиман споделя, че се притеснява за здравето си, когато работи, защото не знае дали човекът, еднал на стола, не е носител на вируса.

„Ние сме също на първа линия. Имаме пряк досег с хората, работим буквално по лицата им. Не можем да стом без работа, понеже сметките си вървят и трябва да печелим пари. Лично аз не исам никаква помощ от държавата, няма как тя да ни докара клиентите. Самият факт, че не ни затвориха, бе от голяма полза, за което съм изключително благодарен”, казва още мъжът.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега