Бургас, Политика, Топ новини

Бургаски червени депутати в бунта срещу Нинова. Подкрепиха Цацаров за шеф на КПКОМПИ

0

Тримата бургаски депутати от БСП Николай Тишев, Петър Кънев и Тодор Байчев са подкрепили избора на Сотир Цацаров за шеф на КПКОМПИ, въпреки партийната заръка на председателката на столетницата Корнелия Нинова. 

Те влизат в списъка на 27-мата от червените редици, които са се противопоставили на решението на червената лидерка и са подкрепили досегашния главен прокурор за началник на антикорупционната комисия.

Вечерта след гласуването се заговори за разцепление в червената група в Народното събрание. Освен Кънев, който е шеф на парламентарната икономическа комисия и Тишев, който пък бе кандидат-кмет на БСП в Бургас, към групата на 27-мата влизат и други знакови социалисти. В групата личат имената на бившия социален министър Драгомир Стойнев, журналиста Тома Томов и Георги Търновалийски.

Четвъртият бургаски депутат Димитър Стоянов не е в списъка. Не е ясно още дали е отсъствал от заседанието или е гласувал против избора на Цацаров. 

Интересно е дали този ход означава, че БСП-Бургас заеме място в отбора на вътрешната опозиция или просто бургаските депутати са подкрепили “безупречната” кандидатура на Цацаров.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега