Бургас, Култура, Топ новини

Бургаският куклен театър спечели „Икар“

0

Държавен куклен театър – Бургас получи признание за своята творческа дейност, спечелвайки награда “Икар” от Съюза на българските артисти. Отличието се присъжда за спектакъла “Парченцето” и постижение в кукленото изкуство. Наградите бяха връчени за 13-и път по време на Международния ден на театъра 27 март.

Режисьор на спектакъла е Веселин Бойдев, сценограф Ханна Шварц, а музиката е на Владо Ковачев. В постановката участват Александра Енева и Ивайло Енев.

Спектакълът “Парченцето” получи две номинации за приза. Първата бе за Владко Ковачев и неговата музика към постановката. Втората бе в категорията “Куклен спектакъл”.

“Парченцето” е по мотиви на Шел Силвърстийн. Спектакълът е предназначен за деца на възраст над 10 години.

Сюжетът на “Парченцето” повежда зрителя през един свят, пълен с опасности. Той не знае защо е там и накъде върви. Зрителят трябва да се осланя единствено на своята интуиция. Тя го води и му помага да продължаваш по пътя си. За да стигне до…ДОКЪДЕ?

Кметът Димитър Николов поздрави творческия екип но Държавен куклен театър – Бургас за отличието.

“Гордеем се с вас. Тази награда е признание за вашето майсторство и талант. Продължавайте все така да радвате бургаската публика и най-вече малките почитатели на театралното изкуство”, каза в своето поздравление Николов.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега