Бургас, Общество, Топ новини

Бургаски студенти събират пари за болна колежка (видео)

0

Става въпрос за 25 годишната Ивелина Иванова, която е студентка по журналистика в Бургаския свободен университет. За огромно съжаление едва във втори курс на младата студентка се налага да прекъсне обучението си и да започне битка за живота си.

През 2011 на Ивелина е поставена диагнозата „Болест на Ходжкин”. В България до момента са й проведени десетки химиотерапии, 2 лъчетерапии, една автоложна и една алогенна трансплантации на стволови клетки. Уви болестта не се овладява и напредва.

Испанска клиника дава надежда да се справи със заболяването посредством лечение с Кукаимунотерапия. Към януари 2015 год. за лечението на Ивелина са изразходвани 30 000 евро. Необходими са още приблизително 40 000 евро до приключване на терапията.

В момента Ива се намира в университетската болница Universidad de Navara в Памплона, Испания, където всеки ден изпитва волята си и желанието за утре. Имунитетът и е драстично слаб, което допълнително предразполага развитието на различни вируси и забавя животоспасяващата имунотерапия.

Съдбата на момичето трогва нейните колеги и те застават плътно зад нея. За да засвидетелстват подкрепата си освен емоционално, студентите предприемат и благотворителна кампания, която има за цел да привлече повече подкрепа в помощ на Ива.

Всъщност старта на инициативата идва от Студентския съвет на Бургаския свободен университет. Идеята на екипа на студентски съвет е да се организират тематични студентски партита всеки четвъртък в наскоро отворилия Da Club, чийто вход в размер на 2 лв. да отиват по сметката на Ивелина.

С призив “Ние сме с теб Иве” стартира първото благотворително студентско парти  на което бе събрана сумата от 206 лв. като студентите изразиха искрената си надежда всяко следващо да носи повече приходи и съмишленици. От своя страна те обещаха множество изненади за колегите си на следващото парти, което ще е неоново.

Дарителска банкова сметка:

Болестта на Хочкин е злокачествено заболяване с произход лимфни възли – най-често шийни и надключични. Нарича се още хочкинов лимфом. Лимфомите са винаги злокачествени заболявания и се разделят на две големи групи – хочкинови и нехочкинови.

Болестта на Хочкин представлява 40% от лимфомите в детска възраст. Рядко се наблюдава при деца под 5 годишна възраст. До 10 години болестта на Хочкин се среща по-често при момчета, докато в по-зряла възраст съотношението между половете е еднакво.

Вижте видеообръщението на организаторите:


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега