Бургас, Култура, Общество

Бургаски артисти бяха част от грандиозното шоу на Енчо Керязов

0

На 25 февруари в зала “Арена Армеец” се състоя Шестото издание на спектакъла “Нощ на звездите”, под патронажа на “Фондация Енчо Керязов”. Събитието е свързано с насърчаването на талантливи български деца и младежи в областите образование, изкуство и спорт. Тържествената първа част по награждаването беше последвана от гала спектакъл, който няма аналог в световен мащаб. В него участваха най-големите звезди на цирковото изкуство – носители на награди от единствения световен фестивал в Монте Карло. Уникалността на събитието в София е събирането на толкова призьори на едно място под “купола” на “Арена Армеец”. За мащабността на този спектакъл допринесе участието на оркестър “Levon Manukyan Collegium Musicum” и хор “Родна песен” – Бургас, със солисти Пени Ставрева, Добромир Манев и диригент Левон Манукян. В този изключително динамичен и впечатляващ гала концерт те трябваше да партнират в сложните изпълнения на звездите и именно тук блеснаха със своя безупречен професионализъм.

Безспорно най-екстремното преживяване беше номерът с три състезателни мотора, които за първи път в света изпълниха огнена каскада, прелитайки в лупинги със 160 км./ч. над диригента, оркестрантите, хористите и солистката Люси Дяковска! Бурните аплодисменти на публиката и възторжените отзиви на организаторите и участниците бяха наградата за музикантите, които за изключително кратък срок се справиха блестящо с една специфична и непозната досега за тях жанрова област.

Гала-концертът “Нощ на звездите” беше записан и ще се излъчи от БНТ 1. С участието си в него хор “Родна песен” постави запомнящо се начало на юбилея  за 55 г. от неговото основаване. Събитието ще бъде отбелязано с многобройни музикални изяви и разнообразен репертоар – от песнопенията на Дмитрий Бортнянски в православните храмове на България до концерти с класическа музика и съвременни световни мюзикъли. И, разбира се, с голям юбилеен концерт. Нека пожелаем на хористите от “Родна песен”- Бургас и техния диригент Левон Манукян да бъдат все така вдъхновени, дръзновени и успешни по техния възходяш творчески път!

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега