Бургас, Култура, Общество

Бургаската писателска общност организира „Поетично кафене“

0

Всеки почитател на литературата може да станете участник в “Поетичното кафене” по случай Световния ден на поезията и Първа пролет. Инициативата ще се проведе на 21 март от 18 часа в Дома на писателя.

Световният ден на поезията се отбелязва за десета поредна година в Бургас под егидата на областния управител. Едновременно с това ще бъде отбелязан и Международният ден на кукления театър.

Гост на събитието ще бъде поетесата от Израел Хава Пинхас – Коен.

Всички присъстващи могат да участват в традиционния блиц конкурс за написване на произведение по зададена тема. Наградите са осигурени от организаторите и спонсорите на литературния празник.   

В съпътстващата програма са предвидени творческа вечер в Дом на писателя с поезията на  Хава Пинхас-Коен на 20 март от 18 часа, както и творческа работилница с литературното общество на Английска езикова гимназия с ръководител Дора Лазарова и отличници на Немска езикова гимназия.

На 22 март участниците в Световния ден на поезията ще гостуват НЧ “Просвета 1888” – Поморие на  “Стихове и сладко от смокини”.

Организатори на събитието са Народно читалище “Любен Каравелов 1940” и Сдружение “Бургаска писателска общност”. Партньори са организациите “Шалом” и “Алеф”, РЕКИЦ “Читалища” – Бургас и НЧ “Просвета 1888” – Поморие.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега